Groep 8 bezoekt Tweede Kamer

Saskia van KuijenNieuwsberichten

Op donderdag 17 mei bracht groep 8 van het Startpunt een bezoek aan de Tweede Kamer.
Onder begeleiding van Sjoerd Kuiper (PvdA) en Wouter de Nie (VVD) kwamen we op de meest bijzondere plekken van ‘het hart van Nederland’.

Nadat we door de beveiliging gecontroleerd waren, kregen we in de filmzaal een film te zien over de gang van zaken op het Binnenhof. Vervolgens liepen we in het gebouw Kamerleden Lisa Westerveld (Groen Links) en Kirsten van den Hul (Pvda) tegen het lijf. We mochten hen van alles vragen.

We kregen iets te drinken in de fractiekamer van de PvdA en bezochten aansluitend de Handelingenkamer. Dat is met voorsprong de meest mooie en bijzondere ruimte op het Binnenhof!

Vervolgens mochten we plaatsnemen op de tribune van de grote plenaire vergaderzaal om een vergadering bij te wonen. En uiteindelijk gingen we, totaal onverwacht, in gesprek met Tweede Kamer voorzitter Khadija Arib en Kamerleden Dion Graus (PVV) en Jaco Geurts (CDA). Dit gesprek was voor ons de spreekwoordelijke kers op de taart!

We hebben deze dag afgesloten met een picknick op het Binnenhof.

Sjoerd en Wouter bedankt voor deze zeer interessante en leerzame dag!