Bij De Rode Ballonnen vangen wij kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar. Deze ruimte is ingericht met meubilair gericht op de doelgroep. Er staan boxen, wippertjes, kinderstoelen en er zijn diverse speelhoeken voor de dreumesen en peutertjes.
Er is divers spelmateriaal aanwezig zoals auto’s, puzzels, boeken, blokken, een keukentje, spelletjes en nog veel meer. Er is voor de allerkleinste spelmateriaal aanwezig zoals rammelaars, een baby gym, boekjes, puzzeltjes, auto’s, duplo en nog veel meer. Ook is er een rustige baby hoek gecreëerd, zodat de baby’s heerlijk op de grond de wereld kunnen ontdekken. Wanneer er behoefte is, kan de ruimte gesplitst worden in 2 delen.

Wij gaan dagelijks met de peuters in de kring en zingen liedjes, lezen boekjes voor, doen een kringspelletje en voeren kringgesprekken.

Wanneer mogelijk nemen we ook de allerkleinsten mee naar buiten. Wij beschikken over diverse kinderwagens, buggy’s en een bolderwagen. Op het plein bieden wij buitenspeelmateriaal aan zoals fietjes, stepjes, een zandtafel en klossen. Wij maken regelmatig een wandeling of bezoeken een speeltuintje in de buurt. Tijdens het buitenspelen kan het zijn dat kinderen op ontdekkingstocht gaan en hun kleding vuil maken. Niets is zo lekker als ontdekken en kliederen!
Ook maken wij gebruik van de speelhal om daar beweeg activiteiten aan te bieden zoals een parcours lopen, beweeg spelletjes en dansen.

Wij beschikken over een slaapkamer en peuter stretchers. Wanneer uw kind het prettig vindt om ingebakerd te slapen, dan beschikken wij ook over inbakerdoeken.

In verband met de brandveiligheid is het niet mogelijk uw kinderwagen of buggy bij ons achter te laten. Wel is het mogelijk uw maxi cosi in de voorraadkast te plaatsen wanneer dit nodig is.